کابل های فشار ضعیف
در واقع کابل های فشار ضعیف (تا ۱۰۰۰ ولت) در مکانهایی که کمتر با خطرات ضربات مکانیکی مواجه هستند، مدل بدون زره آن و در مکانهایی که حاوی خطرات صدمات مکانیکی میباشد مدل زره دار محافظ به کار می رود. شکل ظاهری هادیها به حالت مقاطع دایرهای است ولی در اکثر مواقع آنها را نسبتا به صورت قطعاتی از دایره تهیه می کنند که در مرکز کابل رأس آن و قاعده آن نیز در راستای سطح خارجی قرار می گیرد.
روکش کابل فشار ضعیف
روکش غلاف پی وی سی بر کابل بدون زره، کار به پایان می رسد اما در کابل دارای زره، برای افزایش استقامت مکانیکی، زرهی از سیم فولاد گالوانیزه به عنوان محافظ به دور کابل تابیده شده و سپس نوبت به کشیدن غلاف پی وی سی روی آن می رسد. غلاف افزون بر ایجاد استقامت مکانیکی از ورود آب به درون کابل و از بروز اثرات واکنش های شیمیایی بر روی کابل ممانعت می کند.
انواع کابل های فشار ضعیف
- کابل فشار ضعیف معمولی
- کابل فشار ضعیف زره دار
- کابل فشار ضعیف شیلد دار
فشار ضعیف-معمولی: NYY , NAYY , N2XY , NA2XY
فشار ضعیف-شیلدار: NYCY , NYSY , N2XCY که این نوع کابل فشار ضعیف را می توان به عنوان هادی نول، ارت و یا اسکرین استفاده نمود که این کار برای تخلیه جریان اتصال کوتاه است.
فشار ضعیف زره دار: NYRY , N2XRY , NYBY , N2XBY
فشار ضعیف شیلدار و زره دار و فشار ضعیف سربدار و زره دار فشار ضعیف شیلدار سربدار و زره دار
تفاوت کابل ضعیف با قوی
اساسی ترین تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف مربوط به ساختار آن ها می شود. در ساختار کابل های فشار قوی تعدادی لایه نیمه هادی داخلی و خارجی قرار دارد که در کابل های فشار ضعیف اینگونه نیست. تفاوت دیگر میان کابل فشار قوی و ضعیف در عایق مورد استفاده در آن ها است. به طور معمول در کابل های فشار ضعیف انواع عایق های پلیمری به کار می روند، در صورتی که در کابل های فشار قوی، پلی اتیلن کراس لینک شده مورد استفاده قرار می گیرد. به علت به کارگیری این عایق که دارای چند لایه نیمه هادی است، در تولید کابل های فشار قوی، میدان الکتریکی موجود در این کابل ها، منزوی شده و جریان های خارجی قادر نخواهند بود بر میدان الکتریکی داخل کابل اثری بگذارند و در آن اختلالی ایجاد نمایند. ضخامت کابل ها دیگر تفاوت میان کابل های فشار قوی و ضعیف است که به علت تفاوت در عایق های مورد استفاده در آن ها می باشد. لازم به ذکر است که کابل های فشار قوی از کابل های فشار ضعیف بسیار ضخیم تر هستند.
کاربرد کابل ضعیف
کابل های فشار ضعیف برای مواردی به کار گرفته می شوند که میزان فشار الکتریکی در بازه ی استاندارد کابل است. کابل هایی که به منظور برق کشی در تأسیسات ساده، ساختمان های مسکونی و اداری استفاده می شوند، از این مدل هستند. علاوه بر این در کابل کشی داخل لوازم الکتریکی کم مصرف نیز به کار می روند. البته با نظر به مدل کابل، در موارد گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند که با ساختار و عملکرد کابل متناسب باشند. کابل فشار ضعیف برای سکوهای نفتی با استفاده از عایق و روکش های مخصوص از استحکام مطلوبی در مقابل دما، آب و مواد نفتی برخوردار است.
کابل ضعیف در صنعت
کابل های فشار ضعیف به منظور انتقال الکتریسته در ایستگاه های قدرت، خطوط توزیع، انتقال نیروی محرکه به الکتروموتورها، سیستم های روشنایی و … به کار گرفته می شوند. علاوه بر این، این نوع کابل ها در شبکه های عمومی و صنعتی، تاسیسات داخلی و خارجی، به شکل دفن در زمین و یا درون کانال مورد استفاده قرار می گیرند. کابل های کنترلی اغلب در ابزارآلات و خطوط تولیدی جهت آنالیز علائم (سیگنال ها) و یا کمیت های کنترلی، سیستم های کامپیوتری و یا تجهیزات کنترلی ابزارآلات و نقاله ها به کار می روند. این مدل از کابل ها را می توان در فضای باز، درون ساختمان و یا در درون کانال تعبیه نمود. مدل شیلد دار آن قابلیت استفاده از آن را در نقش ارت و یا اسکرین فراهم می سازد. مدل سربدار آن نیز برای به کارگیری در وضعیتی که امکان در معرض قرار گرفتن کابل در برابر حلال ها، خورنده ها و یا هیدروکربن ها وجود دارد، کارآیی دارد. از کابل های فشار ضعیف برای انتقال برق در کاربردهای مختلفی همچون روشنایی، برق کشی تاسیسات، ساختمان های مسکونی و تجاری تا انتقال نیروی محرکه به الکتروموتورها و غیره با قابلیت نصب داخل کانال و یا به صورت دفن در زمین استفاده می گردد.
ویژگی های کابل فشار ضعیف
ضخامت عایق طوری انتخاب می شود که بتواند سطح ولتاژ موجود را تحمل کند و همچنین دارای استحکام مکانیکی باشد. از بین فلزاتی که به عنوان هادی در ساختمان سیم ها و کابل ها مورد استفاده قرار می گیرند مس از همه رایج تر است و معمولا از مس با درجه خلوص 99/5 درصد استفاده می شود تا از فعل و انفعالات شیمیایی ناخالصی ها جلوگیری به عمل آید. برای اینکه کابل ها دارای قابلیت انعطاف برای حمل و نقل و نصب باشند، هادی را از تعدادی رشته های یکنواخت که به صورت مارپیچ دور هم تابیده می شوند می سازند. در کابل های چند رشته باید از مواد مناسب جهت فیلر و پر نمودن فضای خالی استفاده شود به نحوی که در حالت خمش کابل مشکلی پیش نیاید و بتواند در مسیر 15 برابر قطر کابل به راحتی خم شود. حالت سکتور بایستی به گونه ای باشد که کمترین فیلر احتیاج باشد و همچنین تحمل نیروی مکانیکی وارده بر کابل هنگام نصب و خطا های شبکه مطابق استاندارد باشد.
برای اطلاع از قیمت کابل های برق با واحد فروش کابل آن تماس بگیرید.
قیمتهای سایت کابل آن در حال بهروزرسانی هستند.
پس اگر این محصول دارای قیمت نبود میتوانید با واحد فروش ما تماس بگیرید.
مقالات مرتبط :
تاریخچه شرکت های زیمنس، لگراند، بلدن، نگزنس
آشنایی با تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه
کابل شبکه چیست؟ معرفی کامل کابل شبکه
معرفی و کاربرد انواع کابل کواکسیال
آموزش تصویری کابل کشی شبکه + دانلود فایل pdf
لینک های مفید :
ویکی پدیا | science direct | Youtube | aparat
شما به پایان توضیحات رسیدید. سایت اینترنتی کابل آن