کابل های فشار قوی
در واقع به کابل های ولتاژ بالایی که قادر هستند جریان های فراتر از ۳۰ کیلو وات را از خود عبور بدهند، کابل های فشار قوی یا کابل قدرت نامیده می شوند.
به صورت کلی این نوع کابل ها جهت انتقال انرژی الکتریکی در ولتاژهای بالا تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. این گونه کابل ها از یک بخش رسانا و چند نوع مختلف عایق تشکیل شده اند. کابل های فشار قوی استفاده های گوناگونی دارند و بر حسب نوع استفاده ای که از آن ها می شود دارای تنوع بسیاری هستند. علاوه بر این دارای قیمت های مختلفی نیز می باشند. به طور مثال کابل های مخابراتی در مقایسه با کابل های به کار رفته در صنعت برق فشار قوی و ضعیف ساختار متفاوتی دارند.
جهت مشاوره و استعلام قیمت انواع کابل با واحد فروش کابل آن کلیک کنید.
انواع کابل های فشار قوی
2. کابل فشار قوی سرب دار(زره سرب دار)
کابل فشار قوی زره دار
یک نوع غلاف از جنس PVC و یا آرمور برای این کابل در نظر گرفته شده است که آن را در برابر اشعه های مضر مانند اشعه فرابنفش ایمن کرده است. هم چنین این کابل ها در برابر پوسیدگی و خوردگی نیز مقاوم هستند.
کابل فشار قوی سرب دار
در این نوع کابل های ولتاژ بالا، یک نوع غلاف فلزی از جنس سرب به کار رفته است. مقاومت این کابل ها بسیار بالا است. این کابل ها در برابر انواع حلال ها، اشعه ها، نیروهای مکانیکی، مواد خورنده مانند هیدروکربن ها و … مقاوم هستند.
کابل فشار قوی 20 کیلو وات
این کابل از کاربردی ترین کابل های قدرت در صنعت برق کشور به شمار می آید. این کابل ها امروزه به صورت آلومینیومی زره دار و بدون زره تولید می شوند. کابل قدرت سیمکو،ابهر، یزد، متال، افق البرز از بهترین تولیدکنندگان این نوع کابل هستند. در مسیر ترانسفورماتور قدرت تا تابلو، معمولاً از این نوع کابل استفاده می شود.
کابل فشار قوی روغنی
1.کابل روغنی فشار کم :
این نوع کابل های روغنی را به کمک کاغذی آغشته به روغن رقیق ایزوله می کنند و استقامت الکتریکی آن را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهند.
2.کابل روغنی فشار بالا :
هر رشته سیم داخل این کابل ها با کاغذ آغشته به روغن غلیظ آمیخته شده است و جهت جلوگیری از ورود هوا و خارج شدن روغن، به کمک کلاف هایی از جنس مس و پلاستیک پوشانده می شوند.
کابل فشار قوی گازی
1-5. کابل گازی با فشار داخلی در لوله فولادی :
این کابل ها دارای عایق کاغذی هستند که به مواد روغنی آغشته می شوند و آخرین لایه آن ها متالیزه شده و با نوار نازک مسی پیچیده می شود. در نهایت این کابل ها با زره فولادی پوشانده می شوند و در داخل یک لوله فولادی قرار می گیرند که داخل این لوله از گاز ازت پر می شود.
2-5. کابل گازی با فشار خارجی در لوله فولادی :
عایق کاغذی این کابل ها نیز در ابتدا به مواد روغنی آغشته می شود و سپس رشته سیم ها به هم تابیده می شوند. فضای داخلی این سیم ها با مواد پرکننده پوشانده می شود. پس از آن زره فولادی بر روی کابل قرار می گیرد. در پایان این کابل ها داخل لوله فولادی قرار می گیرند و فضای آنها با فشار بسیار بالا از گاز ازت پر می شود.
3-5. کابل گازی با فشار داخلی در غلاف آلومینیومی :
از این کابل ها اغلب در مکان هایی با اختلاف سطح زیاد استفاده می شود. این کابل ها یک رشته و یا چندین رشته هستند. پس از مونتاژ نهایی کابل، فضای خالی بین رشته های سیم و غلاف آلومینیومی از گاز ازت پر می شود. این امر استقامت الکتریکی کابل را بالا می برد.
کابل زیردریایی
نوعی از کابل ها هستند که جهت انتقال سیگنال های مخابراتی، انتقال نیرو و … در زیر دریاها و اقیانوس ها مورد استفاده قرار می گیرند. این کابل ها به صورت یک تکه و بدون مفصل مورد استفاده قرار می گیرند که در ذیل با چند ویژگی آن می پردازیم :
1.کابل های زیردریایی مقاومت بسیار زیادی در برابر نفوذپذیری آب دارند.
2.این محصولات در برابر فشار آب در اعماق زیاد و ضربات مکانیکی از خود مقاومت نشان می دهند.
3.کابل های فشار بالای زیر دریایی در برابر مواد شیمیایی، نفتی، حلال ها و … نیز مقاوم هستند.
4.این کابل ها در برابر کشش های طولی از خود مقاومت بالایی نشان می دهند.
کاربرد کابل فشار قوی
ساختار کابل های فشار قوی برحسب نوع کاربرد با دیگر انواع به طور کامل متفاوت است. در حقیقت این گونه کابل ها برای انتقال برق در ولتاژ بالا مورد استفاده قرار می گیرند؛ از قبیل کاربردهای صنعتی، بر روی دکل های بزرگ و بین شهری، اتصال فیبر نوری و انتقال ولتاژ بالا در زیر زمین. کابل فشار قوی برای توزیع برق، روی دکل های بزرگ بین شهرها، در کانال ها و شبکه توزیع زیر زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کابل ها در زیر زمین تعبیه می شوند یا در کانال های شبکه توزیع برق به کار می روند. علاوه بر این در کارخانه های تولیدی که به برق ولتاژ بالا نیاز دارند و در برق کشی صنایع نیز استفاده ی صنعتی دارند. کابل فشار قوی از لایه های مختلفی تشکیل شده است و از آنجا که می تواند ولتاژ نامی فراتر از ۳۰ کیلو وات را از خود عبور دهد، به آن ها کابل فشار قوی یا ولتاژ بالا نیز گفته می شود. به طور معمول این مدل کابل ها جهت انتقال الکتریسیته از نیروگاه ها به شبکه های مرکزی یا شبکه های توزیع برق نیز به کار می روند. در حقیقت هسته کابل های ولتاژ بالا از جنس فولاد با روکش آلومینیومی هستند. آلومینیوم فلز رسانایی است، از این رو آن را تنها به منظور تولید کابل های ولتاژ بالا مورد استفاده قرار می دهند. مقاومت کابل فشار قوی جهت انتقال برق ولتاژ بالا، مطلوب بوده و بر حسب کاربرد و مقدار ولتاژی که از خود عبور می دهد دارای کاربردهای متفاوتی است.
ویژگی های کابل برق فشار قوی
کابل های برق فشار قوی ماهیت خاصی دارند و با تابلوهای سوئیچینگ و توزیع خاص کار می کنند. آنها اتاق های کنترل را قادر می سازند تا برای آزمایش سیستم های تامین فردی، از راه دور یا دستی، سوئیچ و کنترل شوند. ایستگاه های فرعی برای کابل برق فشار قوی می توانند ولتاژ را کاهش دهند تا آن را در مناطق محلی توزیع کنند. لایه های نیمه هادی باید بدون درز بوده و چند میکرومتر باشند. هر گونه شکافت یا فاصله بین همجوشی لایه ها و عایق می تواند بسیار خطرناک باشد.
تفاوت های کابل فشار قوی و فشار ضعیف
تفاوت کابل فشار قوی و ضعیف در وزن آن ها نیز می باشد، کابل های فشار قوی سنگین تر از کابل های فشار ضعیف بوده اما این به این مفهوم نیست که کابل های فشار قوی به شدت سنگین می باشند، چرا که با پیشرفت تکنولوژی قابلیت کاهش وزن این گونه کابل ها وجود دارد. از جمله تفاوت های دیگر کابل فشار قوی و ضعیف عبارتند از:
1.افزایش ولتاژ در کابل فشار قوی موجب افزایش میدان الکتریکی می گردد.
2.در کابل های فشار قوی تک لایه ای نیمه هادی روی هادی سیم کشیده شده تا مانع از برخورد عایق با سطحی صاف شود.
3.نوع ساختار
در بررسی تفاوت این دو کابل آنچه در گام نخست خودنمایی می کند، ساختار متفاوتشان می باشد. به گونه ای که کابل فشار قوی را به منظور انتقال بهتر ولتاژهای بالا و عدم ایجاد اختلال جریان های خارجی بر روی میدان الکتریکی داخل کابل، از لایه های نیمه هادی و هادی متعددی می سازند که چنین ساختاری برای نمونه های فشار ضعیف ضرورتی ندارد. البته لایه نیمه هادی وظیفه دیگری نیز در داخل کابل فشار قوی بر عهده دارد که آن ایجاد سطحی صاف به جهت جلوگیری از تماس و برخورد عایق با لایه ای زبر و خشن می باشد که سبب تمایز ساختار آن با کابل های فشار ضعیف شده است.
4.نوع عایق به کار رفته
عایق های پلی اتیلن بهتر می توانند، نیاز کابل های فشار قوی را برطرف سازند، این در حالی است که از عایق های پلیمری برای پوشش انواع کابل فشار ضعیف استفاده می شود.
5.میزان ضخامت کابل ها
لایه های متعدد موجود در کابل های فشار قوی به مرتب ضخامت بیشتر آن ها را پدید آورده اند که در مقایسه دو کابل فشار قوی و فشار ضعیف، نمی توان از این شاخصه صرف نظر نمود.
6.وزن کابل ها
کابل های فشار قوی به نسبت کابل های فشار ضعیف (low pressure cable) سنگین تر بوده که فناوری ها می کوشند تا حد امکان به منظور ارتقا بهره وری این کابل ها از وزن آن ها بکاهند و از مواد اولیه قدرتمند اما با وزن کم در ساختشان استفاده نمایند که تا حدود بسیار زیاد در این زمینه پیشرفت و همچنان این تحقیقات ادامه دارد.
7.افزایش میدان مغناطیسی
مهم ترین مزیت کابل های فشار قوی افزایش میدان الکتریکی داخل کابل، به محض افزایش ولتاژ است که چنین ویژگی در کابل های فشار ضعیف وجود ندارد و آن ها از این مزیت بی بهرهاند.
برای اطلاع از قیمت کابل های برق فشار قوی با واحد فروش کابل آن تماس بگیرید.
قیمتهای سایت کابل آن در حال بهروزرسانی هستند.
پس اگر این محصول دارای قیمت نبود میتوانید با واحد فروش ما تماس بگیرید.
مقالات مرتبط :
تاریخچه شرکت های زیمنس، لگراند، بلدن، نگزنس
آشنایی با تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه
کابل شبکه چیست؟ معرفی کامل کابل شبکه
معرفی و کاربرد انواع کابل کواکسیال
آموزش تصویری کابل کشی شبکه + دانلود فایل pdf
لینک های مفید :
ویکی پدیا | science direct | Youtube | aparat
شما به پایان توضیحات رسیدید.
سایت اینترنتی کابل آن