آموزش, کابل شبکه

انواع و مشخصات کانکتورهای کابل شبکه

انواع و مشخصات کانکتورهای کابل شبکه

در این مقاله توضیح می دهیم که کدام کابل های شبکه از چه کانکتورهایی استفاده می کنند و همچنین با مشخصات رایج ترین انواع اتصال دهنده های رسانه شبکه و انواع و مشخصات کانکتورهای کابل شبکه آشنا می شویم.

انواع مختلفی از کابل های شبکه وجود دارد که هر نوع کابل شبکه از انواع خاصی از کانکتورها برای اتصال به کابل شبکه دیگر یا کارت رابط شبکه استفاده می کنند. برای اتصال دو کابل شبکه یا اتصال کابل شبکه به NIC، به کانکتورهای مناسب نیاز دارید. در بخش بعدی، برخی از رایج ترین و محبوب ترین کانکتورهای رسانه شبکه را مورد بحث قرار خواهیم داد.

کانکتورهای بشکه ای Barrel connectors

از کانکتورهای بشکه ای برای اتصال دو کابل استفاده می شود. کانکتورهای بشکه کانکتورهای ماده در دو طرف هستند. آنها به شما اجازه می دهند طول یک کابل را افزایش دهید. اگر دو کابل کوچک دارید، می توانید با اتصال آنها از طریق کانکتور بشکه ای، یک کابل بلند بسازید.

در ادامه با انواع و مشخصات کانکتورهای کابل شبکه آشنا خواهید شد.

کانکتورهای بشکه ای که برای اتصال کابل های کواکسیال استفاده می شوند به عنوان کانکتور بشکه ای BNC شناخته می شوند.

تصویر زیر کانکتورهای بشکه ای BNC را نشان می دهد.

کانکتور بشکه ای BNC

جفت کننده ها  couplers کوپلرها

جفت کننده ها couplers کوپلرها

کانکتورهای بشکه ای که برای اتصال کابل های STP یا UTP استفاده می شوند به عنوان اتصال دهنده یا کوپلر شبکه اترنت شناخته می شوند. تصویر زیر اتصال دهنده یا کوپلر شبکه اترنت LAN را نشان می دهد.

کانکتورهای بشکه سیگنال ها را تقویت نمی کنند. یعنی پس از اتصال، طول کل کابل نباید از حداکثر طول نگهدارنده کابل تجاوز کند. به عنوان مثال، یک کابل استاندارد UTP حداکثر فاصله 110 متر را پشتیبانی می کند. اگر مجموع آنها از 110 متر بیشتر نباشد، می توانید دو کابل UTP را به هم متصل کنید.

به عنوان مثال می توانید کابل های زیر را متصل کنید.

کابل 1 (45 متر) + کابل 2 (30 متر) = کابل مشترک (75 متر = 45 متر + 30 متر)

طول کابل اتصال کمتر از 110 متر است.

اما نمی توانید به کابل های زیر متصل شوید.

کابل 1 (66 متر) + کابل 2 (45 متر) = کابل مشترک (111 متر = 66 متر + 45 متر)

طول کابل اتصال بیش از 110 متر است.

F connectors

یک کانکتور F برای اتصال کابل کواکسیال به دستگاه استفاده می شود. کانکتورهای F بیشتر برای نصب لوازم خانگی مانند تلویزیون، ظرفشویی، اینترنت کابلی، دوربین مداربسته و… استفاده می شود که تصویر زیر کانکتورهای F را نشان می دهد.

کانکتور F

کانکتورهای ترمیناتور

هنگامی که یک دستگاه سیگنال ها را روی کابل کواکسیال قرار می دهد، سیگنال ها در امتداد انتهای کابل حرکت می کنند. اگر دستگاه دیگری به انتهای دیگر کابل متصل شود، دستگاه سیگنال را دریافت می کند. اما اگر سر دیگر کابل باز باشد، سیگنال ها به همان جهتی که از آن آمده بودند باز می ‌گردند و بر می گردنند. برای جلوگیری از بازگشت سیگنال ها، تمام نقاط پایانی باید خاتمه داده شوند.

یک کانکتور ترمیناتور برای پایان دادن به نقطه پایانی یک کابل کواکسیال استفاده می شود. تصویر زیر کانکتورهای ترمیناتور را نشان می دهد.

کانکتورهای ترمیناتور 

 

اتصالات نوع T

یک کانکتور T یک نقطه اتصال روی کابل کواکسیال ایجاد می کند. نقطه اتصال برای اتصال یک دستگاه به کابل استفاده می شود.

تصویر زیر کانکتورهای نوع T را نشان می دهد.

کانکتور T ، کانکتور تی

اتصالات RJ-11

کانکتورهای RJ-11 ظرفیت شش پین کوچک را دارند. با این حال، در بسیاری از موارد، تنها از دو یا چهار پین استفاده می شود. به عنوان مثال، یک اتصال تلفن استاندارد فقط از دو پایه استفاده می کند و یک اتصال مودم DSL از چهار پایه استفاده می کند. آنها دارای یک فلنج پلاستیکی کوچک در بالای کانکتور برای اطمینان از اتصال ایمن هستند.

اتصالات RJ-11 کانکتور کابل RG-11

کانکتورهای RJ-45

کانکتورهای RJ-45 شبیه کانکتورهای RJ-11 هستند، اما متفاوت هستند. آنها 8 پین دارند. آنها همچنین از نظر اندازه بزرگتر از RJ-11 هستند. کانکتورهای RJ-45 بیشتر در شبکه های کامپیوتری استفاده می شوند. آنها با کابل های STP و UTP استفاده می شوند. برخی از پیاده سازی های قدیمی اترنت تنها از چهار پایه از هشت پین استفاده می کنند. پیاده سازی اترنت مدرن از تمام 8 پین برای دستیابی به سریع ترین سرعت انتقال داده استفاده می کند.

در نظر داشته باشید که این نوع کانکتور ها با کیفیت ها و متریال مختلف و همچنین درصدهای مختلف از مس و روکش طلا تولید و در بازار عرضه می گردند.

کانکتورهای RJ-45

کانکتورهای DB-9 (RS-232)

یک کانکتور DB-9 یا RS-232 یک دستگاه را از طریق یک پورت سریال متصل می کند. دارای 9 پین این در هر دو کانکتور نر و ماده موجود است. برای ارتباط سریال ناهمزمان استفاده می شود. طرف دیگر کابل را می توان به هر نوع کانکتور محبوب وصل کرد. به عنوان مثال، می توانید یک طرف کابل را با یک کانکتور DB-9 و طرف دیگر کابل را با یک کانکتور DB-9 دیگر یا با یک کانکتور RJ-45 یا با یک کانکتور USB وصل کنید.

کانکتورهای DB-9 (RS-232).

یکی از محبوب ترین کاربردهای کانکتور DB-9، اتصال پورت سریال کامپیوتر با مودم خارجی است.

کانکتورهای گذرگاه سریال یونیورسال (USB)

کانکتورهای USB محبوب ترین هستند. آنها از 127 دستگاه در این سری پشتیبانی می کنند. همه کامپیوترهای مدرن دارای پورت USB هستند. اکثر دستگاه هایی که می توانید به سیستم متصل شوید دارای پورت USB هستند. برخی از نمونه هایی از دستگاه هایی که از پورت های USB پشتیبانی می کنند یا دارای پورت های USB هستند عبارتند از موس، چاپگر، کارت شبکه، دوربین های دیجیتال، صفحه کلید، اسکنر، تلفن همراه و درایوهای فلش.

کانکتورهای گذرگاه سریال یونیورسال (USB)

اگر دستگاه دارای پورت USB است، می توانید از کابلی که در دو طرف آن کانکتور USB دارد برای اتصال دستگاه به رایانه استفاده کنید. اگر دستگاه پورت USB ندارد، همچنان می توانید دستگاه را به درگاه USB متصل کنید. برای این کار می توانید از کابلی استفاده کنید که یک طرف آن یک کانکتور USB و در طرف دیگر کانکتور مربوطه دارد.

اتصالات کابل فیبر

برای اتصال کابل های فیبر از انواع کانکتورها استفاده می شود. برخی از کانکتورهای محبوب ST، SC، LC و MTRJ هستند. بیایید در مورد این کانکتورها بحث کنیم.

کانکتورهای SC

کانکتورهای SC به عنوان کانکتورهای مشترک، کانکتورهای استاندارد یا کانکتورهای مربعی نیز شناخته می شوند. یک کانکتور SC با فشار دادن کانکتور به دستگاه پایانه به دستگاه پایانه متصل می شود و با کشیدن کانکتور از دستگاه پایانه می توان آن را جدا کرد. از یک کانکتور فشاری شبیه به دوشاخه ها و سوکت های صوتی و تصویری استفاده می کند.

کانکتورهای SC

اتصالات نوک مستقیم (ST)

کانکتورهای نوک مستقیم (ST) به عنوان کانکتورهای سرنیزه نیز شناخته می شوند. آنها یک نوک بلند دارند که از کانکتور کشیده شده است. آنها معمولا با کابل های MMF استفاده می شوند. آنها از نوع قفل سرنیزه نیمه پیچ استفاده می کنند. یک کانکتور ST با فشار دادن کانکتور به داخل تجهیزات پایانه و سپس پیچاندن محفظه کانکتور به یک دستگاه پایانه متصل می شود تا در جای خود قفل شود.

اتصالات نوک مستقیم (ST)

کانکتورهای LC

کانکتورهای ال سی به کانکتورهای لوسنت معروف هستند. برای اتصال ایمن، آنها یک فلنج در بالا دارند، شبیه به کانکتور RJ-45. یک کانکتور LC با فشار دادن کانکتور به داخل دستگاه پایانه به یک دستگاه پایانه متصل می شود و با فشار دادن زبانه روی کانکتور و بیرون کشیدن آن از دستگاه پایانه می توان آن را جدا کرد.

کانکتورهای LC

کانکتورهای MTRJ

یک کانکتور MTRJ با فشار دادن کانکتور به دستگاه پایانه به دستگاه پایانه متصل می شود و با کشیدن کانکتور از دستگاه پایانه می توان آن را جدا کرد. این شامل دو رشته فیبر است: یک رشته انتقال و یک رشته دریافت در یک کانکتور.

کانکتورهای MTRJ

این همه برای این آموزش است. اگر این آموزش را دوست دارید، فراموش نکنید که آن را از طریق شبکه اجتماعی مورد علاقه خود به اشتراک بگذارید. در مقلات بعدی به مباحث و شناخت بستر فیزیکی ارتباطات شبکه های مختلف خواهیم پرداخت تا با زیر ساخت و توپولوژی های مختلف آشنا شوید.

جدیدترین کابل های شبکه :

شما به پایان توضیحات رسیدید. سایت اینترنتی کابل آن

لینک های مفید :

ویکی پدیا | science direct | Youtube | aparat

شما به پایان توضیحات رسیدید. سایت اینترنتی کابل آن

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید