دسته‌بندی نشده

معرفی انواع کابل های مخابراتی

کابل مخابراتی چیست ؟

معرفی انواع کابل های مخابراتی

کابل های مخابراتی قهرمانان گمنام دنیای متصل ما هستند که انتقال بی‌وقفه داده‌ها را در فواصل وسیع تسهیل می‌کنند. در این مقاله، انواع کابل های مخابراتی، کاربردهای آن‌ها، ارزشی که به همراه دارند، مدل‌های مختلف، پیچیدگی‌های جفت کابل‌ها، و کدگذاری رنگی که ارتباطات ما را سازماندهی می‌کند، بررسی می‌کنیم.

کابل مخابراتی چیست؟

کابل مخابراتی کابلی حاوی یک یا چند سیم است که برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. کابل های مخابراتی برای اتصال تجهیزات و انتقال داده ها، سیگنال های صوتی و تصویری در فواصل مختلف استفاده می شود. انواع مختلفی از کابل های مخابراتی برای کاربردهای مختلف طراحی شده اند. سه نوع اصلی عبارتند از:

هم محور

کابل های کواکسیال یک هادی داخلی دارند که توسط یک لایه عایق احاطه شده و سپس یک هادی بیرونی زمین شده است. هادی بیرونی به عنوان یک سپر برای کاهش تداخل الکترومغناطیسی عمل می کند. کابل های کواکسیال می توانند سیگنال های فرکانس بالا را در فواصل طولانی با اتلاف سیگنال کمتر نسبت به سایر انواع کابل ها انتقال دهند. آنها معمولا برای تلویزیون کابلی، تلویزیون ماهواره ای و اتصال به اینترنت استفاده می شوند.

جفت پیچ خورده

کابل های جفت پیچ خورده حاوی جفت سیم های مسی عایق شده هستند که به هم پیچیده شده اند. پیچش های جفت سیم به کاهش تداخل و تداخل بین جفت کابل کمک می کند. جفت پیچ خورده در دو دسته اصلی وجود دارد:

  • جفت پیچ خورده بدون محافظ (UTP) – هیچ محافظی بین سیم ها ارائه نمی شود. انواع متداول CAT5، CAT5e و CAT6 هستند که برای شبکه های اترنت استفاده می شوند.
  • جفت پیچ خورده محافظ (STP) – دارای پوشش محافظ هر جفت سیم برای محافظت بیشتر در برابر تداخل الکترومغناطیسی. برای برنامه های کاربردی شبکه های حیاتی استفاده می شود.

فیبر نوری

کابل های فیبر نوری اطلاعات را با استفاده از پالس های نور از طریق الیاف شیشه یا پلاستیک منتقل می کنند. آنها اتصالات با سرعت بسیار بالایی را فراهم می کنند و می توانند داده ها را تا 50 کیلومتر بدون نیاز به تکرار کننده انتقال دهند. فیبر امکان کاربردهای پهنای باند بسیار بالا مانند اینترنت پرسرعت، پخش ویدئو HD و شبکه های تجاری بزرگ را فراهم می کند.

برنامه های کاربردی کابل مخابراتی

کابل های مخابراتی کاربردهای زیادی دارند از جمله:

  • سیستم های تلفن – برای اتصال سوئیچ های اداری مرکزی به محل مشتری. کابل های جفت تابیده و کواکسیال استفاده شده است.
  • شبکه های کامپیوتری – اتصال کامپیوترها، روترها، سوئیچ ها و سایر دستگاه ها در شبکه های محلی و شبکه های گسترده. بیشتر از جفت پیچ خورده مانند CAT5e/6 استفاده می شود.
  • تلویزیون کابلی – کابل های کواکسیال که برای توزیع سیگنال های تلویزیون کابلی به خانه های مشتریان از محل ارائه دهنده مرکزی استفاده می شود. به خدماتی مانند ویدئو، صدا و اینترنت از طریق یک خط اجازه می دهد.
  • تلویزیون مدار بسته – کابل های کواکسیال یا UTP که برای انتقال سیگنال های ویدئویی از دوربین های نظارتی به مانیتورها یا دستگاه های ضبط استفاده می شود.
  • سیستم های تجاری – اتصال دستگاه هایی مانند تلفن های IP، سرورها، چاپگرها و غیره. کابل کشی زوج به هم تابیده ایده آل است.
  • کنترل صنعتی – اتصال PLC ها، ماژول های ورودی/خروجی، سنسورها و دستگاه های کنترلی. کابل اترنت صنعتی یا فیبر صنعتی اغلب استفاده می شود.
  • نظامی/دولتی – ارتباطات میدانی تاکتیکی، شبکه های کامپیوتری، ارتباطات امن. کابل فیبر تاکتیکی ایده آل برای استفاده در میدان.
  • ستون فقرات مخابراتی – فیبر نوری یا کابل کواکسیال با ظرفیت بالا، دفاتر مرکزی ارائه دهندگان را در سراسر کشور متصل می کند. سرعت داده بسیار بالا در فواصل طولانی را امکان پذیر می کند.

 

کابل مخابراتی چیست ؟

کابل مخابراتی چیست ؟

 

 

ارزش خرید کابل مخابراتی

خرید یک کابل مخابراتی باکیفیت به جای کم‌هزینه‌ترین مزایای آن، چندین مزیت دارد:

  • سرعت – کابل های ساخته شده بهتر نرخ انتقال و ظرفیت پهنای باند بالاتری را امکان پذیر می کنند. این باعث بهبود سرعت اتصالات می شود.
  • قابلیت اطمینان – انتخاب کابل های با کیفیت بالا به معنای نرخ خرابی کمتر و مشکلات کمتر در زمان خرابی یا تعمیر و نگهداری است.
  • سازگاری آینده – کابل مخابراتی با کیفیت با سیستم های آینده کار خواهد کرد. برای مثال CAT6 می تواند اترنت 10 گیگابیتی را پشتیبانی کند.
  • وضوح – با پخش ویدئو، کابل های کواکسیال یا فیبر با کیفیت بالاتر وضوح و قدرت سیگنال را بهبود می بخشد. نویز و تداخل را کاهش می دهد.
  • فاصله – کابل فیبر نوری صنعتی یا تاکتیکی می تواند داده ها را برای مایل ها بدون تکرارکننده انتقال دهد. کواکسیال نیز بیشتر از راه حل های جفت پیچ خورده را انتقال می دهد.
  • ایمنی – برخی از کابل ها مانند اترنت تاکتیکی یا صنعتی دارای حفاظت و دوام بیشتر برای سیستم های حیاتی هستند.
  • مقاومت EMI – کابل هایی با محافظ خوب مانند STP از سیگنال ها در برابر تداخل الکترومغناطیسی برای عملکرد بهتر محافظت می کنند.

در حالی که کابل های با کیفیت بالاتر هزینه اولیه بیشتری دارند، مزایای عملکرد و طول عمر بیشتر اغلب آنها را به سرمایه گذاری ارزشمندی برای بسیاری از برنامه ها تبدیل می کند.

مدل های کابل مخابرات:

انواع مختلفی از کابل های مخابراتی برای رفع نیازهای برنامه ها طراحی شده اند. در اینجا برخی از مدل های اصلی کابل مورد استفاده آورده شده است:

کابل های مخابراتی مسی:

  • جفت تابیده بدون محافظ (UTP) – برای تلفن، اترنت، دوربین مدار بسته استفاده می شود. انواع CAT3، CAT5، CAT5e، CAT6 هستند.
  • جفت پیچ خورده محافظ (STP) – EMI را کاهش می دهد. برای شبکه های داده بحرانی استفاده می شود.
  • کواکسیال – برای تلویزیون کابلی، دوربین مدار بسته، تلویزیون ماهواره ای، شبکه های کامپیوتری استفاده می شود. RG-6 و RG-11 مشترک است.

کابل هوایی ساده:

کابل های تلفن هوایی بین تیرهای برق معلق است. حاوی جفت های پیچ خورده بدون محافظ با محافظت در برابر آب و هوا مانند ژاکت پلی اتیلن. برای ارائه خدمات تلفنی استفاده می شود.

کابل زمینی (زیرزمینی):

کابل تلفن دفن مستقیم برای اجرای خطوط زیر زمین بین نقاط پایانی. شامل جفت های پیچ خورده با مسدود کننده آب است. کابل زره پوش دارای محافظ فلزی برای محافظت در برابر حفاری است.

کابل ژله ای فیلد BFC:

کابل تلفن پر از ژله با جفت پیچ خورده برای دفن مستقیم. کابل با یک ترکیب ژله پلی اتیلن ضد آب پر شده است که از نفوذ رطوبت در هنگام دفن جلوگیری می کند.

کابل شکل 8 خود نگهدارنده:

یک کابل هوایی خود نگهدار با هادی هایی با فاصله برای جلوگیری از پیچ خوردگی یا پیچ خوردگی. اغلب به عنوان یک کابل پیام رسان برای پشتیبانی از سیم های تلفن دیگر استفاده می شود.

تعداد جفت کابل های مخابراتی

تعداد جفت ها در یک کابل مخابراتی بر اساس کاربرد و نوع کابل متفاوت است:

  • کابل تلفن مسکونی – معمولا 25، 50 یا 100 جفت. خطوط انفرادی را به خانه ها ارائه می دهد.
  • کابل تلفن تجاری – از 50 تا چند هزار جفت برای نصب های بزرگ. پشتیبانی از چندین خط و تلفن
  • کابل کواکسیال CATV – یک خط کواکسیال واحد به هر مشترک. چندین کانال تلویزیونی را حمل می کند.
  • کابل LAN – 4 جفت در کابل هایی مانند CAT5 و CAT6 برای پشتیبانی از اتصالات اترنت.
  • فیبر نوری – از یک فیبر واحد تا 864 فیبر در خارج از کابل کارخانه.

جفت بیشتر به معنای چگالی و ظرفیت بالاتر است. اما کابل‌ها بزرگ‌تر، سفت‌تر و گران‌تر می‌شوند. بنابراین متعادل کردن نیازهای فعلی و آینده برای هر مکان کلیدی است.

کد رنگی جفت سیم در کابل مخابراتی

کابل های مخابراتی از کدهای رنگی استاندارد برای شناسایی جفت سیم پیروی می کنند:

  • 4 جفت UTP:
    • جفت 1 – سفید/آبی
    • جفت 2 – سفید/نارنجی
    • جفت 3 – سفید/سبز
    • جفت 4 – سفید/قهوه ای
  • 25-جفت:
    • جفت 1-12 – کد رنگ همان 4 جفت
    • جفت 13-24 – قرمز / تخته سنگ، قرمز / سیاه، … تا قرمز / بنفش
    • جفت 25 – قرمز/قهوه ای

رنگ ثابت سیم نوک/مثبت را مشخص می کند. رنگ ردیاب حلقه/سیم منفی را مشخص می کند. این سیستم رنگی به تکنسین ها اجازه می دهد تا به سرعت جفت ها را شناسایی و خاتمه دهند.

مراحل ساخت کابل های مخابراتی

ساخت کابل مخابراتی شامل چندین مرحله است:

  1. طراحی – مهندسی کابل برای برآوردن مشخصات الکتریکی و مکانیکی بر اساس کاربرد. مواد و هندسه را تعیین کنید.
  2. ذوب مس – مس را با رسانایی و انعطاف پذیری مناسب به صورت هادی های سیمی تصفیه و شکل دهید.
  3. اکستروژن عایق – سیم های مسی را با مواد عایق مانند پلی اتیلن یا تفلون با استفاده از اکسترودر پوشش بپوشانید.
  4. پیچاندن – سیم های عایق شده را به صورت جفت بپیچانید تا عملکرد الکتریکی را بهبود بخشیده و تداخل را کاهش دهید. کنترل میزان پیچش
  5. محافظت (STP) – حفاظ آلومینیومی/پلی استر را در اطراف هر جفت یا یک سپر بافته شده کلی (کواکسیال) اضافه کنید.
  6. مجموعه هسته – جفت های پیچ خورده را مرتب کنید یا هادی مرکز کواکسیال، دی الکتریک و محافظ را ترتیب دهید. رشته به هسته.
  7. پوشش – مواد ژاکت کابل مانند PVC را بر روی هسته مونتاژ شده اکسترود کنید تا حفاظت محیطی و مکانیکی را فراهم کند.
  8. تست – تست امپدانس مناسب، تداخل، تضعیف و سایر پارامترها بر اساس استانداردها.
  9. بسته بندی – چاپ علامت های کابل. باد بر روی قرقره یا جعبه در طول استاندارد برای حمل و نقل.

کنترل دقیق طراحی، مواد و فرآیند تولید کابل مخابراتی با کیفیت بالا و سازگار را تضمین می کند.

نتیجه

کابل های مخابراتی پیوندهای حیاتی برای شبکه های ارتباطی را فراهم می کنند. کابل های مختلف مانند کواکسیال، جفت پیچ خورده و فیبر نیازهای مختلف اتصال را برطرف می کنند. انتخاب اجزای با کیفیت عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم را بهینه تضمین می کند. نصب کابل کشی نیز حیاتی است و نیاز به جابجایی، مسیریابی و خاتمه مناسب دارد. با محصولات کابلی با کیفیت و نصب مناسب می توان سیستم های مخابراتی قوی و پرسرعت ساخته و نگهداری کرد.


سوالات متداول

1. انواع اصلی کابل های مخابراتی کدامند؟

انواع اصلی کابل های مخابراتی عبارتند از کابل های کواکسیال، کابل های جفت تابیده و کابل های فیبر نوری.

2. چرا سرمایه گذاری در کابل های مخابراتی با کیفیت مهم است؟

سرمایه گذاری در کابل های با کیفیت، ارتباطات قابل اعتماد را تضمین می کند، اختلالات را به حداقل می رساند و ارتباط پایدار را برای مشاغل و افراد تضمین می کند.

3. هدف از کدگذاری رنگ در کابل های مخابراتی چیست؟

از کدگذاری رنگی برای شناسایی جفت سیم ها در کابل استفاده می شود که نصب و نگهداری زیرساخت های مخابراتی را ساده می کند.

4. تعداد جفت های یک کابل مخابراتی چگونه بر ظرفیت آن تأثیر می گذارد؟

تعداد جفت ها ظرفیت کابل را تعیین می کند و امکان انتقال همزمان سیگنال های متعدد و مقیاس پذیری را برای پاسخگویی به تقاضاهای رو به رشد انتقال داده فراهم می کند.

5. اهمیت کابل های ژله ای میدانی BFC در تاسیسات فضای باز چیست؟

کابل‌های ژله‌ای فیلد BFC در برابر رطوبت و شرایط محیطی محافظت می‌کنند و آنها را برای نصب در فضای باز که قرار گرفتن در معرض عناصر یک نگرانی است مناسب می‌سازد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید